Spre Lefkada, prin Bulgaria. Călătorie în pandemie

Ne-am gândit mult dacă să plecăm din țară în perioada aceasta sau nu. Când am luat decizia, adică acum aproape 2 săptămâni, numărul de cazuri se menținea în jur de 200 și ne-am făcut curaj să rezervăm un apartament în Lefkada. Ne era dor de marea grecilor, în Lefkada nu mai fusesem și parcă simțeam nevoia să ieșim din țară, să schimbăm puțin peisajul.

Oricum, muntele din România era și el în fruntea clasamentului și cât pe ce să treacă pe locul 1 când am văzut cum crește numărul de cazuri la finalul săptămânii trecute. Ne-a fost teamă să mai ieșim, pentru că ne gândeam că s-ar putea închide granițele și nu ne mai putem întoarce, așa că am reconsiderat din noi ideea plecării.

În cele din urmă am decis să plecăm, cu gândul că dacă rămânem pe aici, ne vom descurca noi cumva. Cum am lucrat 3 luni din casă, putem lucra de oriunde. Am povestit pe scurt un plan în caz că asta s-ar întâmpla și în cele din urmă a început să ne surâdă ideea de a lucra o vreme de aici. 🙂 Deci anxietatea noastră s-a transformat în oportunitate. Totuși, cum nu am venit cu gândul de a rămâne, ne-am bucura să ne putem întoarce.

Așadar, pentru cei care ați ajuns prima oară pe blogul nostru, noi suntem din Timișoara și de acolo am plecat spre Grecia, prin Bulgaria, pentru că la finalul lunii iunie, granița dintre Grecia și Macedonia era închisă.

Vama Vidin și drumurile din Bulgaria

La Vama Vidin am fost doar noi, totul a durat 5 minute, unul dintre vameși ne-a completat declarația și  noi doar am semnat-o. Dacă ar fi fost mai multe mașini, probabil că nu ar fi fost așa de răbdători. Puteți să o descărcați de aici și să o completați de acasă.

După ce am pus postarea de pe pagina de Facebook, foarte mulți ne-ați întrebat cum sunt drumurile prin Bulgaria și dacă e periculos să treci prin această țară. Știu despre zvonurile legate de Bulgaria, le-am auzit de foarte multe ori. Drumurile sunt pe alocuri mai bune decât la noi. Noi am avut drumul liber mult timp, nu am avut probleme, traseul până în Sofia l-am făcut prin zona muntoasă, cu multe păduri, o zonă verde și răcoroasă. Nu ne-a oprit poliția deloc, deși au fost unele filtre pe alocuri.

Noi am fost de mai multe ori în Bulgaria, atât în concediu, cât și în vizită, căci verișoara mea locuiește în Sofia. Până acum, nu am întâmpinat niciun fel de probleme.

Vama Kulata

De la 1 iulie se poate trece din Bulgaria spre Grecia printr-o singură vamă, și anume vama Kulata, adică exact pe unde am trecut și noi.

Tot de la 1 iulie este nevoie să completați o declarație pentru Grecia, cu 48 de ore înainte de a intra în țară. Informații despre ea aveți aici.

La vamă, teoretic, fiecare mașină trece pe sub un duș cu dezinfectant. Practic, unii trec pe lângă și încearcă să intre în față. Cu toată această poveste, noi am stat cam 30 de minute și au fost 3 coloane paralele de mașini. Între timp, se pare că azi au fost cozi de kilometri la această vamă. Cum lucrurile se schimbă de la zi la zi, vă sfătuim să căutați surse actualizate pentru când plănuiți să plecați.

Am fost întrebați doar dacă am fost țări din zona roșie, nu ni s-a verificat temperatura, nu am fost testați.

Pe Cristi au vrut să îl trimită în benzinărie să își dea barba jos, pentru că nu arăta ca în poze, dar până la urmă a fost ok și barba a intrat cu noi în Grecia. 🙂

Deși de 2 ani călătorim cu barba lui nu am mai avut o astfel de problemă, credem doar că omul era obosit și cu capsa pusă.

Drumul până în Lefkada

Mai bine de 6 ore am mers doar pe autostradă, cu soarele în față, ceea ce a făcut să fie foarte cald. Pe acest drum nu o să prea găsiți nimic. Din când în când apare câte o benzinărie veche sau nu cu foarte multe sau o parcare unde puteți să stați puțin sau să mergeți la toaletă. Îndrumarea noastră este să aveți mâncare și apă la voi. Abia înainte de ieșirea de pe autostradă am găsit o benzinărie nouă cu de toate, dar mai aveam 2 ore până la locație.

Autostrada se plătește la fiecare segment. În total, noi am plătit 12,90 euro. 🙂 Dacă nu am scăpat vreun bon, atât ar fi.

Drumul a fost lung, dar iată-ne aici și o să vedem cum o să fie la întoarcere cu granițele.

Impresii despre Lefkada și plajele de aici, urmează să scriem într-un alt articol. Dacă sunteți interesați de subiect, nu uitați să vă înscrieți la newsletter aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.Călătorii frumoase,
Ancuța și Cristi

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.