Ce să facem , ce să facem în weekend?
Să ieșim la plimbări, să mergem în natură, să ne rupem de cotidian și să ieșim din contextul de zi cu zi, că doar pentru asta sunt zilele libere. 🙂
Iată mai jos inspirație pentru voi.
Parcul Dendrologic din Simeria
Atunci când am văzut pe Google imagini din acest parc, ne-am gândit că fie sunt editate, fie sunt de prin altă parte. Dar nu, nici una, nici cealaltă. Așa arată parcul din Simeria, o frumusețe, o plimbare în natură de-a dreptul altfel. Parcă ești într-o poveste. Desigur, e posibil să fi fost noi și influențați de context, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos. 🙂
Roca Brună
Roca Brună este un conac de toată frumusețea transformat în restuarant și locație pentru evenimente . Are mai multe zone outdoor unde se poate lua masa sau unde se pot face plimbări, fiind situat la 1 oră și câteva minute de condus de Timișoara.
Noi am mers acolo vara, în vremea pandemiei, așa că am stat afară, așa cum era și firesc pentru anotimp. Pe terasă puteți comanda atât mâncare din restaurant, preparate care sună și arată foarte bine, sau mâncare pregătită afară, cum ar fi pizza. Pe noi ne-a încântat locul, parcă desprins din poveste, amabilitatea celor de acolo și mâncarea delicioasă și prezentabilă.
Șura, Dumbrava
Recent s-a deschis Șura, în Dumbrava, un loc cu multă verdeță, căpițe, loc de joacă pentru copii, unde se poate mânca vătrar ca altădată și unde puteți petrece o zi de weekend cu prietenii. Locul este amenajat și pentru evenimente, deci indicat ar fi să dați un telefon înainte pentru a vedea care este disponibilitatea.
Domeniul Herneacova
Frecventat pentru echitație și restaurant, în ultimii ani, Domeniul Herneacova s-a dezvoltat atât de mult încât apare printre primele opțiuni pe lista de preferințe a timișorenilor.
Puteți alege între tiroliană, echitație, trasee cu bicicleta, alte activități în aer liber sau pur și simplu, relaxare pe pătură la iarbă verde.
Ultima dată când am fost acolo, restaurantul era destul de aglomerat, așa că cel mai bine este să vă rezervați masa și activitățile din timp.

Parcul dendrologic de la Bazoș
Parcul dendrologic de la Bazoș este o opțiune foarte la îndemână pentru timișoreni, întrucât este foarte aproape de oraș, are un restaurant lângă, iar locul oferă suficient de multă verdeață încât să pleci de acolo relaxat.
Parcul este ideal pentru stat pe iarbă, ședințe foto și plimbări în natură.
Atenție la căpușe! Se pare că foarte multe persoane au fost mușcate acolo în ultima lună.
Am scris aici despre măsuri de precauție și intervenție.
Parcul Buziaș
Au trecut câțiva ani de când am fost în parcul din Buziaș, nu prea știu cum stau lucrurile acum, dar sper că s-au mai îmbunătățit sau că măcar s-au menținut.
Ca și la Bazoș vă puteți bucura de o plimbare verde și puteți mânca la restaurant sau mai bine spus, la poalele unui avion. 🙂
Cetatea Soimoș
Am ajuns la Cetatea Șoimoș de 3-4 ori până acum și scriind aceste rânduri, parcă mi s-a făcut dor să merg din nou. O să propun un picnic acolo în curând. 🙂
Până la cetate trebuie să urcați puțin, este un efort ușor spre mediu, în funcție de vârstă și de cât de obișnuiți sunteți cu mișcarea.
Pe site-ul cetății găsiți mai multe informații.
Schwabenhaus
Se poate merge aici pentru o ședință mutată de la lucru în natură, pentru un eveniment în weekend, pentru mâncarea delicioasă sau pur și simplu pentru a lenevi câteva ore la aer curat.
Nouă ne place mult locul, aici am fost weekendul trecut. Este aproape de oraș, drumul e bun până acolo și cred că prefer să facem 30 de minute până la restaurant decât să cautăm în timpul săptămânii o parcare prin centru. Cam tot acolo ajungi ca timp, doar că dai aer poluat pe aer curat. 🙂
Când am fost noi era destul de liber, dar sugerez să mergeți pe rezervare sau să sunați înainte ca nu cumva să aibă eveniment, mai ales în weekend.
Complex turistic Zolt
Zolt este primul loc în care am fost noi doi. Era recent deschis când l-am descoperit, la fel de recent ca și relația noastră pe atunci. 🙂 De acolo or fi început călătoriile noastre? 😀 Nu știm, cert este că am mers la Zolt de foarte multe ori de atunci și într-un an am avut și multe teambuildinguri acolo, așa că îl știu suficient de bine încât să îl recomand.
Locul e foarte fain, e înconjurat de o livadă și de o pădure, are piscină și multă liniște. Sunați înainte pentru a afla dacă au evenimente.

Agrovillage, Labașinț
Se ajunge aici cam în aproximativ 2 ore, drumul nu e extraordinar peste tot până acolo, dar locul este izolat, cu piscina, restaurant și o mare de verde în jur.
Am fost de mai multe ori acolo, tot în temabuildinguri. Oamenii sunt ospitalieri, iar locul este generos în vegetație și oferă relaxare.

Lacul Ghioroc și împrejurimile
Noi am fost cazați la Pensiunea Rustic, am făcut poze în lanul cu rapiță, am mâncat într-o parcare de tiruri și am băut o bere la cârciuma satului cam acum un an, de aniversarea noastră. 🙂 De acolo am dat și o fugă la lacul Ghioroc unde era încă prea devreme pentru a face o baie sau pentru a fi cineva prin zonă. Timid, terasele începeau să se deschidă. Nu știm exact cum e acolo în plin sezon, dar pentru o liniște de weekend puteți merge la pensiune și vă puteți bucura de mediul rural al României cu ce vă oferă el.
Casa Altringen
Revenind mai aproape de Timișoara, avem Casa Altringen despre care mulți dintre voi știți mai multe decât mine. Noi am fost acolo anul trecut într-o tură cu motocicleta și doar am mâncat, nu am stat peste noapte. Izolat, liniștit, mâncare bună și iarbă verde. Este de vizitat în timpul săptămânii după lucru sau în weekend.
Valea lui Liman
Valea lui Liman este iarăși un loc unde am avut suficient de multe teambuildinguri încât să îl cunosc destul de bine. Locul este izolat, are piscină, restaurant și bineînțeles, oferă cazare și spațiu pentru evenimente. Noi am urcat într-o seară la mănăstirea de sus, știe oricine să o indice. Liniștea de acolo e fantastică, doar vegetație în jur.
La fel ca în multe alte locuri, în weekend este posibil să aibă evenimente, așa că înainte de rezervare, dați un telefon.

Poiana Mărului
Nu foarte aproape, dar nici foarte departe de Timișoara se află Poiana Mărului, cam la 2 ore de condus.
Am fost acolo de câteva ori acum câțiva ani, tot în teambuilding. Aveți câteva variante de cazare. Noi am stat la hotelul cu același nume, care pe atunci nu ne-a impresionat din cauza serviciilor și la Pensiunea Cara, care deși mai micuță și mai modestă, are un proprietar (sau avea, căci nu mai știu cum e acum) care ar face aproape orice ca oamenii să se simtă bine.
Pe anumite porțiuni, drumul nu e extraordinar, așa că dacă vă gândiți să mergeți cu motocicleta, eu zic să reconsiderați ideea.
Semenic, Gărâna și Văliug
Ne-am îndepărtat din nou puțin de Timișoara cu următoarele variante, dar pentru o gură de aer curat și pentru o relaxare de weekend, vă invit să parcurgeți articolul până la capăt.
Le-am scris împreună întrucât am fost cazați în Văliug și de acolo le-am vizitat pe celelalte două. Am fost ultima dată chiar după festivalul de la Gărâna și am fost neplăcut surprinși de cât de multă mizerie și plastic era lăsat în urmă. Pe atunci nu aveam blog, că de aveam, ziceam vreo două într-un articol. Oameni buni, protejați natura, pârâiașele alea nu sunt pentru aruncat peturi de bere și conserve de pateu. Ce e așa de greu să ai la tine un sac de gunoi și să pui resturile în el?
Locul e frumos, clar cu un potențial fantastic mai ales că cele trei sunt situate la distanțe mici.
Despre Gărâna, Trei Ape și Crivaia puteți citi mai multe aici.

Cheile Nerei
Noi am fost aici cu cortul. Este un colț de natură splendid și ideal pentru drumeții. Aveți variante în zonă după cum urmează: Cascada Bigăr, Cascada Văioaga, Ochiul Beiului, Cascada Beușnița, Lacul Dracului și Cascada Șușara. Nu am fost la toate, dar nu e timpul trecut, vrem să revenim. În funcție de ce tip de traseu vă doriți, puteți alege cu ce să începeți.
Valea Cernei
Și aici am fost tot cu cortul de câteva ori.
Am făcut de fiecare dată o drumeție la cascada Vânturătoarea și tot acolo am făcut rapel în cascadă, locul fiind potrivit pentru astfel de activități.
Nouă ne-a plăcut acest colț de natură și iarăși este un loc unde vrem să revenim.
Și-am încălecat pe-o șa și mă opresc aici. 🙂
Mai am și altele în minte, sigur mai aveți și voi, dar o să revin asupra articolului sau o să scriu și partea a doua a lui într-unul nou. Deocamdată mă opresc aici.
Bineînțeles, vă puteți crea un colț verde în propria curte unde să petreceți timp frumos sau puteți merge în curtea prietenilor sau a rudelor. 🙂 Noi am început să mergem și pe a doua variantă.
Dacă voi aveți recomandări, le aștept, întrucât noi suntem puși pe explorat împrejurimile. Motocicleta ne așteaptă jos, cortul și sacii de dormit abia așteaptă să fie desfăcuți, iar noi ne dorim cât mai mult timp în natură. Primim cu drag și recomandări de pensiuni / cazări mai izolate și mai puțin turistice pe care să le promovăm și da, să le facem să devină turistice. 🙂
Despre turism de weekend (II) puteți citi aici.
Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.Călătorii frumoase,
Ancuța
Frumos inventariate cam toate destinațiile interesante. Sunt și eu timișoreancă și le știu. Mai am și eu una, pentru 2-3 ore 🙂
http://travelinghawk.me/wp/oaza-de-liniste-langa-timisoara/
Ce fain e articolul. M-am bucurat sa descopar locuri pe care le-am vizitat deja, dar si locuri noi pe care sper sa le descopar in curand.
Mulțumim mult, Andra! :*
Ma bucur mult sa gasesc exact ceea ce caut. Sunt pentru citeva zile in Timisoara si as fi iesit undeva in Natura. Aici am gasit „inspiratie”. Multumesc!
Ne bucurăm tare mult! 🙂 Mulțumim!
Stiti daca vreuna din locatiile prezentate e pet-friendly?
În afară de Zolt și Labașinț, noi am fost peste tot cu el. 🙂 În aceste 2 locații nu am mers cu el, pentru că nu îl aveam atunci. 🙂
Oricum, sună înainte de a merge, mai ales dacă vreți să vă cazați la locații.
Călătorii frumoase!
Mulțumesc mult pentru toate sugestiile, chiar sant multe locații interesante.