Ce am vizitat în trei zile în Singapore

Singapore este un oraș insular independent situat în sudul Malaeziei. Se află în partea de sud-est a Asiei, dar nu pare că face parte de acolo, nu pare că face parte nici măcar de pe planeta aceasta.

Plimbându-te prin Singapore ai impresia că ești într-un film despre viitor. Primele lucruri pe care le-am observat când am ajuns acolo au fost clădirile înalte, curățenia locului, oameni de toate culorile și lipsa zgomotului și aglomerației din trafic.

În cele trei zile cât am stat acolo am mers mult pe jos, nu pentru că nu ar avea transport foarte bine pus la punct, ci pentru că ne doream să vedem și să simțim cât mai mult din ce reprezintă Singapore.

Multe din atracțiile turistice cele mai cunoscute sunt aproape și foarte aproape unele de celelalte, așa că în trei zile, cu aproximativ 17 kilometri de mers pe jos în medie am reușit să vedem tot ce ne-am propus. Au contribuit la asta și doi prieteni care locuiesc acolo și care ne-au plimbat seara prin cele mai faine locuri ale orașului. Am avut ocazia să cunoaștem acest loc și prin ochii unor oameni care locuiesc acolo.

Singapore este un oraș cu zgârie nori parcă răsăriți din junglă. E un oraș verde pe timp de zi, iar seara se transformă într-un spectacol de lumini.

Dacă nu ai citit încă articolul despre curiozitățile din Singapore te invit să îl citești aici. Ajută pentru sinteza de mai jos.

Ce să faci trei zile în Singapore

Începe-ți vizita prin a merge la Muzeul Național pentru a înțelege mai multe despre această insulă verde, cum s-a format și mai ales cum a crescut atât de mult din punct de vedere economic în această parte a lumii. Noi am avut noroc să ajungem chiar cu 5 minute înainte de un tur gratuit. Citiți care sunt orele pentru tururi gratuite. Taxa de intrare pe care noi am plătit-o a fost de 15 S$/persoană (1 S$= 3 lei), dar exista posibilitatea să vedem mai multe galerii pentru o sumă mai mare. Dacă vii pe jos, chiar lângă muzeu e un parc de poveste. Am văzut grădini botanice care nu arătau așa de bine și de îngrijite. O să vezi multe veverițe sărind dintr-un copac în altul. 🙂

O parte din parcul de lângă muzeu.

După ce ai văzut acest parc treci la următorul nivel și mergi la Grădina Botanică. Accesul este gratuit, cu excepția grădinii de orhidee, care are o taxă de 5 S$/persoană, dar care este deosebită. Ia-ți pălărie, încălțăminte comodă, apă multă, o umbrelă pentru că în Singapore începe să plouă mult și repede spontan. Acolo ne-a prins o ploaie de câteva ore și nu, nu aveam umbrelă. 🙂 Grădina e superbă, la rândul ei e împărțită în mai multe grădini cu specific diferit. Păsări, veverițe, șopârle, fluturi colorați, un cocoș, broaște și alte vietăți de dimensiuni mici pot fi văzute din când în când în diferite colțuri ale grădinii. Dacă ai noroc vei vedea și un varan. Noi am văzut unul măricel în parcul de lângă muzeu.

La Grădina Botanică.

Mergi în centru pe seară să vezi o arhitectură deosebită, zgârie nori și  lumini de toate felurile și culorile. Noi am fost chiar în zilele în care era festivalul luminilor și l-am suprins în cele mai frumoase culori.  Peste tot era ceva colorat, cu muzică și proiecții. Pozele vorbesc de la sine. În centru poți vedea dintr-o privire cele mai populare atracții din Singapore: Marina Bay Sands, Singapore Flyer, Merlion (simbolul lor), Teatrul Esplanade și hotelul în formă de barcă așezat pe trei zgârie nori. Privitul de afară și pozele sunt gratuite. 🙂 Ai posibilitatea să te plimbi cu barca prin centru, noi nu am făcut asta, dar am înțeles că ar fi undeva în jur de 30 S$/persoană.

Marina Bay Sands.
Clădiri înăltuțe.
Clădirea care ne-a fascinat.

Flyer

Dacă ești în centru, cu siguranță o să vrei să mergi și la Gardens by the Bay, îți recomandăm să mergi pe seara, poate ai noroc să prinzi și ceva spectacol de lumini acolo. De obicei se întâmplă la anumite ore, când am fost noi era o sincronizare a luminilor cu muzică asiatică. Le poți admira gratuit, iar dacă vrei să urci pe podul care le unește costul este de 8 S$/ 15 minute.

Gardens by the Bay, din depărtare.
Gardens by The Bay, de aproape.

Mergi să iei masa măcar într-o zi la un restaurant din Little India. Nouă ne place mult mâncarea indiană, așa că de fiecare dată când avem ocazia mergem la un restuarant cu acest specific. În Little India, după cum îi este și denumirea vei găsi nu doar restaurante, ci și magazine, îmbrăcăminte, simboluri și oameni îmbrăcați tradițional și colorat ca în țara lor. E de admirat cum în Singapore fiecare naționalitate și-a găsit o voce și a fost integrată. Acolo nu se simte ura rasială, oamenii nu se uită urât unii la alții, arabii, indienii, chinezii și vestici stau la aceeași masă și lucrează în aceleași birouri.

Un alt colț cultural pe care să îl vizitezi este China Town. Noi am fost cazați chiar acolo, deci în fiecare dimineață aveam impresia că suntem în China. Înarmează-te cu răbdare, nu te grăbi și mergi sincron cu mulțimea interesată să vadă și să cumpere diferite produse. E ca un mare târg cu mult roșu, forfotă, restuarante și bazaruri.

În China Town vei putea mânca la un restaunt cu o stea Michelin pentru doar 3-5 S$. Se numește Hawker Chan.

Plimbă-te pe Arab Street. Pe noi ne-a lăsat autobuzul chiar acolo la venire, așa că am văzut puțin din ea atunci și nu am mai ajuns ulterior. Vei găsi aici produse, restuarante și oameni reprezentând populația musulmană din Singapore.

Cum spunea prietena noastră, în Singapore se întâmplă mereu ceva, trebuie doar să cauți pe Internet. Acum orașul se pregătește pentru noul an chinezesc. Repet, fiecare naționalitate este luată în considerare acolo, așa că toată lumea sărbătorește tradiția lor.

Mai poți merge să participi la conferințe gratuite pe diferite teme sau pur și simplu te poți plimba pe străzi, sigur, vei descoperi ceva.

Ar mai fi fost multe de făcut în Singapore, dar asta ne-am propus noi să vedem pentru cele trei zile în care am fost acolo. Mulțumiri speciale Anei și lui Johannes pentru că ne-au plimbat în fiecare seară prin orașul luminilor.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.



Călătorește în siguranță

Descarcă e-book
Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.
Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.