Locurile noastre preferate din 2017
Anul acesta a fost cel mai altfel an din viața noastră, cu multe renunțări, cu multe momente frumoase, cu foarte multe decizii de luat. A fost anul în care am făcut pasul spre călătoria pe care o plănuiam de ceva timp.

Din luna mai și până acum am pus piciorul pe 3 continente și am vizitat 14 țări, dar dincolo de aceste cifre, au fost nenumărate momente frumoase și schimbări.

Până recent ne-a fost greu să răspundem la care au fost locurile nostre preferate, pentru că fiecare are ceva special și unde mai pui și emoția trăită acolo, deja importanța și frumusețea cresc.

Nu a fost ușor, dar totuși am reușit să facem o listă cu locurile care ne-au plăcut cel mai mult cel mai mult în 2017 și sperăm să vă folosească drept inspirație.

Alpii Dolomiți, Italia (click pentru mai multe detalii)

Mi-e greu să aleg un loc pe care să îl recomand din Italia, pentru că eu sunt fascinată de această țară, dar având în vedere că ideea este să aleg unul din 2017 și totodată unul care ne-a plăcut cel mai mult amândurora, atunci locul este ocupat de Alpii Dolomiți. Pentru noi a fost o provocare din toate punctele de vedere și o încântare pentru ochii noștri. Am trecut în două zile prin aproape toate anotimpurile. Este un colț de natură special și fermecător.Lisabona, Portugalia (click pentru mai multe detalii)

E greu să nu te îndrăgostești de Lisabona, de istoria și de arhitectura ei, de clasicul îmbinat cu modernismul, de agitația ei organizată, de locurile pe care le oferă, de mâncarea ei și de oamenii de acolo. Este una dintre capitalele noastre preferate din Europa. Oceanul Atlantic care e la o aruncătură de băț este un alt motiv pentru care ne-a plăcut mult această capitală.

Sevilia, Spania (click pentru mai multe detalii)

Anul acesta ne gândeam dacă am vizitat în România tot atâtea locuri câte am vizitat în Spania. Nu am făcut calculele, dar pentru doi oameni care nu s-au născut și nu locuiesc acolo am ajuns să străbatem Spania în lung și în lat, de o parte și de cealaltă spre și dinspre Maroc. E o țară atât de frumoasă și de diversă. Ne-a plăcut mult. Ne-am exersat spaniola, nu am vorbit aproape deloc în engleză, ceea ce creează o altă conexiune cu oamenii, am vizitat locuri frumoase și încărcate de istorie, am cunoscut mulți oameni faini, am participat la unele evenimente de-ale lor. Ne-am simțit de-ai locului. Cel mai și cel mai mult ne-a plăcut Sevilla pentru aerul ei nonconformist, pentru istorie, pentru oamenii de acolo și pentru energia locului.BarcelonaSpania (click pentru mai multe detalii)

Barcelona rămâne prima noastră dragoste din Spania. Am fost acolo de trei ori în ultimii doi ani, Cristi chiar de patru ori și de fiecare dată revenim cu entuziasm și cu zâmbetul până la urechi. Ne place, ne simțim bine acolo, fie că ne plimbăm prin parcurile ei, fie că alegem metroul și ne plimbăm printre obiective turistice toată ziua.

Chefchaouen, Maroc (click pentru mai multe detalii)

Chefchaouen a fost un contact cu Maroc peste așteptările noastre, dar dincolo de asta este un oraș marocan cu influențe europene. O trecere ușoară între cele două culturi. Este plin de culoare, cu străduțele lui albastre, cu mirosul de condimente, cu oamenii liniștiți și primitori, cu mirosul de ceai de mentă și cu razele soarelui care se furișează printre clădiri.Bangkok, Thailanda (click pentru mai multe detalii)

Acum suntem în Cambodgia, la 6 ore de mers cu autobuzul de Bangkok. Am considerat de câteva ori să ne reîntoarcem în Bangkok, pentru că e un oraș absolut fascinant. E genul de oraș care te obosește inițial, care te înghite, nu știi cu ce să începi, nu știi cum să traversezi strada (mai ales dacă nu ai mai fost în Asia de SE înainte), nu știi cum să ajungi dintr-o parte în alta, pare că toată lumea îți vrea banii și cam atât. După ce mergi la o cafea și te liniștești, îți faci un plan de vizitat obiective turistice și cauți variante de transport e absolut fascinant. Mâncarea, oamenii, aromele, masajul pe care îl găsești la fiecare colț, mâncarea de pe stradă, hainele lejere, obiectivele turistice, toate se reunesc într-un mod care creează farmecul acestui oraș.


Chiang Mai, Thailanda (click pentru mai multe detalii)

Chiang Mai ne-a plăcut cu un procent mai mult decât Bangkok. 🙂 Asta pentru că am avut și mai mult timp să îl descoperim, este mai liniștit, prețurile sunt mai mici și mai ales pentru că am avut experiențe foarte faine acolo. Până la urmă, partea aceasta despre călătorie este legată de experiențe. Aici am luat turul de trei zile în junglă, am povestit cu un călugăr despre viață și tot aici am participat la un curs de gătit. A fost locul unde ne-am liniștit după Bangkok și unde ne-am găsit locuri preferate să ne petrecem timpul.

Luang Prabang, Laos (click pentru mai multe detalii)

În topul orașelor noastre preferate de până acum se află Luang Prabang. Ca și energie este asemănător cu Chiang Mai, dar bineânțeles și foarte diferit. Same, same, but different, vorba asiaticilor. Luang Prabang este la prima vedere genul de orășel unde vii să te odihnești, unde aparent nu sunt multe de văzut și unde nu intenționezi să stai mai mult de 2-3 zile. Dar, după ce stai 2-3 zile îți dai seama că încă nu e momentul să pleci, că încă mai sunt obiective de vizitat, că încă ai mai vrea pur și simplu să stai și să simți energia orășelului, să te pierzi pe străzile lui, să mănânci la terasele din piață, să stai într-un hamac pe o terasă sau să mergi la o oră de yoga.VientianeLaos (click pentru mai multe detalii)

Se spune despre Vientiane că este cea mai liniștită capitală, fapt datorat și turismului nu foarte aglomerat. Se mai spune că nu prea sunt multe de văzut acolo și de obicei este folosită ca transfer spre alte locuri.
Noi am stat 5 zile în Vientiane și tot nu am avut timp să vedem toate atracțiile principale din zonă, astfel că îndrăznim să contrazicem informația de mai sus. Este o capitală frumoasă, cu mult farmec, cu multe de vizitat și cu locuri faine unde să îți petreci timpul.

Siem Reap, Cambodgia (click pentru mai multe detalii)

Azi am plecat din Siem Reap după două săptămâni și jumătate. Din mai și până acum, aici am stat cel mai mult. Locul acesta are o energie care nu ne lăsa să plecăm. A fost minunat să descoperim Siem Reap dincolo de Angkor Wat și să avem un prim contact fain cu această cultură. Ne-am plimbat mult aici, pe jos, cu bicicleta, cu barca, cu autobuzul, tuk tuk-ul, pe cal. I-am străbătut străduțele și am cunoscut împrejurimile, am mers în satele de lângă și am cunoscut alți turiști. Ne-am adaptat ușor și ne-am creat un confort de care ne-am desprins cu greu.

Cele de mai sus, sunt locuri în care ne-am mai întoarce, mai avem și altele care ne-au plăcut foarte mult, dar am fost, le-am văut și a fost suficient. Cu cele de mai sus s-ar putea să ne mai întâlnim. 🙂

Dacă ar fi să facem un top trei al orașelor noastre preferate din Asia, atunci ar suna așa: Chiang MaiLuang Prabang și Siem Reap. Nu neapărat în ordinea aceasta, pentru că toate  sunt similare ca energie, ca experiențe oferite și ca locuri.

Sperăm că ați pus și voi ochii pe o destinație din cele de mai sus. Puteți citi despre fiecare mai multe la noi pe blog, pe alte bloguri, pe site-uri de călătorie. Informați-vă, luați-vă timp și analizați mai multe opinii. După cum spuneam o călătorie este frumoasă prin prisma experiențelor pe care le oferă sau pe care noi le creăm.

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.
Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,
Ancuța


2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Mirela spune:

  Vai, cat de frumos povestiti voi aici!!! Ador stilul in care scrieti si va citesc cu mare drag 🙂 Distractie frumosa pe taramuri asiatice!!!

  1. Ancuta spune:

   Mulțumim, Mirela, pentru feedback!
   Să ne vizitezi cât mai des. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.