Inspirație pentru călătorii. 11 locuri vizitate în 2018

Acest an a fost cu multe schimbări, așa cum probabil a fost pentru majoritatea. Nu stăm pe loc fie că ne dăm seama, fie că nu. Anul a fost unul productiv, dar și cu multe călătorii. Sau poate tocmai de aceea a fost productiv. 🙂

1. Noi am început anul în capitala Cambodgiei, în Phom Penh. Acolo am făcut revelionul, care a fost atât de diferit față de ce știm noi. Am mers la un restaurant, îmbrăcați comod, am mâncat și apoi am mers să vedem artificiile. Nu am vrut să mergem prin cluburi, deși se organizau petreceri pentru turiști. Nu pentru că ar fi fost ceva nasol să mergem, ci pentru că nu am simțit nevoia, căci ne doream liniște. Vă spun ca să știți că aveți variante dacă ajungeți pe acolo. Așadar, am ajuns la locul unde se anunțau artificiile. Oamenii stăteau pe jos, un loc pe pajiște era reprezentat de o pată portocalie de culoare. Acolo stăteau călugării budiști. A fost multă lume, focul de artificii nu a fost spectaculos, însă senzația, da. Eram într-o cultură atât de diferită de a noastră și parcă simțeam asta. Așadar, 2018 ne-a prins aici. Phnom Penh ne-a impresionat prin istoria locului, prin ceea ce am văzut acolo. Nu e un subiect cu care să vrei să începi un articol de călătorie, dar este o realitate dureroasă despre care am scris aici. Nouă ne-a plăcut mult Cambodgia, în special Siem Reap, așa că dacă aveți în plan să mergeți, noi vă recomandăm.

În seara de revelion.

2. A urmat Malaezia, unde am vizitat prima oară Kuala Lumpur. Am avut sentimente mixte pentru această capitală. Parcă ne-a plăcut și parcă nu prea. Acum am mers a doua oară în Kuala Lumpur și da, putem spune că ne-a plăcut tare mult de data asta, atât de mult că am reveni cu drag. Ne-a părut rău că nu am plănuit să stăm acolo mai multe zile. Așadar, pentru Kuala Lumpur luați-vă mai multe zile dacă mergeți, noi am stat cam o săptămână în total și nu a fost de ajuns. 

3. Melaka ne-a plăcut din prima. E micuță, liniștită și v-o recomandăm dacă sunteți în căutarea unui loc calm, unde să vă liniștiți după o perioadă mai agitată. Are și locuri faine de vizitat, suficient încât să vă simțiți turiști și oferă o senzație de familiriatitate, parcă. Pe noi ne-a cucerit, mai ales că aveam nevoie de așa un loc după lunile de călătorie.

4. Penang. Aici am fost acum, recent, dar fiindcă e tot în Malaezia, o să îl menționăm aici. Încă nu am avut vreme să scriem pe blog despre acest loc. Noi am stat în GeorgeTown și a fost fain. Parcă puțin sub așteptările noastre. Am auzit de acest loc în toate lunile în care am fost prin Asia de SE și ne gândeam la ceva wow. A fost fain și liniștit. Am vizitat multe și multe au rămas nevizitate. Energia noastră nu a fost la cote prea mari și cu siguranță și asta a contribuit, dar clar este de pus pe listă călătorului. Dacă ar fi să revenim acolo, nu am refuza. 🙂

5. Singapore rămâne unul dintre locurile noastre preferate, poate singurul în care ne-am gândit serios să ne mutăm la un moment dat. Este pur și simplu wow, din foarte multe puncte de vedere. Ne-a plăcut diversitatea culturală, zgârie-norii care parcă răsar din mijlocul junglei, vegetația, cultura lor, curățenia, respectul pe care îl au unii pentru ceilalți. Aa, și aeroportul. Nu știu alții cum sunt, dar noi avem un aeroport preferat, cel din Singapore.

6. Bali, locul de unde s-a născut gândul nostru de a renunța la joburi și a pleca în lume. Are ceva locul ăsta, te vrăjește. Acum suntem aici, pentru a treia oară și cum zice Cristi, parcă suntem mai cu picioarele pe pământ. 🙂 Bali are farmecul lui și chiar dacă este din ce în ce mai turistic, noi vă recomandăm să veniți aici, întrucât experiențele pe care le oferă sunt unice. Noi am stat aici mai bine de 3 luni în 2018. Cred că este locul despre care am scris cel mai mult pe blog, așa că vă invităm să îl descoperiți prin ochii noștri și prin ai voștri, pentru când vă decideți să mergeți.

7. Din Bali am aterizat în Atena. Scoot TigerAir are prețuri foarte bune pe ruta Atena – Asia de SE. Tot cu ei am zburat și acum spre Malaezia. Capitala Greciei ne-a plăcut fără doar și poate. După 5 luni de Asia de SE, ne fusese dor de mâncare europeană, iar metroul ne-a lăsat exact lângă un târg de produse locale grecești. Nu cred că mai e nevoie să detaliez aici, am mâncat și am cumpărat cam tot ce ne-a făcut cu ochiul. Oricum produsele lor sunt delicioase, vă puteți imagina cum e să le mănânci după ce ți-a fost dor de ele. Atena este un centru istoric, e faină și diversă, iar pentru luna martie a fost perfect de vizitat. Am reveni acolo oricând. De altfel, vom fi din nou acolo în cam 3 săptămâni, dar numai pentru o zi.

8. Următoarea oprire a fost în Belgrad, unde am mers pentru a doua sau a treia oară. Capitala Serbiei este la o aruncătură de băț de Timișoara, iar nouă ne place tare mult. De fiecare dată închiriem biciclete și ne plimbăm pe malul Dunării. La fel ca multe orașe și capitale europene, are un aer diferit, dar și un soi de familiaritate. Am scris puțin despre ea pe blog, dar remediem cu proxima ocazie.

9. Ne doream de ceva timp să ajungem în Cehia. Întoarcerea în țară nu a fost una ușoară, acomodarea parcă a durat mai mult decât ne așteptam, așa că am zis noi că ne vindecăm de călătorie prin călătorie. 🙂 Dincolo de glumă, atunci când călătorim reușim să vedem altfel lucrurile, from a distance, cum s-ar spune. E mult mai ușor să găsim soluții, să ne resetăm. Așa că ne-am gândit că Cehia este o idee bună. Prima oprire a fost Brno, unde am campat 2 nopți. Planul era doar să campăm, dar după ce am înghețat de frig în a doua noapte, ne-am răzgândit. Brno este o plimbare liniștită și faină, o ieșire din cotidian și o super recomandare pentru un popas.

10. Praga, cea faină și aglomerată. Nu ai cum să te plictisești în capitala Cehiei, dar ia-ți răbdarea cu tine. Mulți turiști, trafic și agitație. Despre ce să știi dacă mergi cu mașina am scris aici. Oricum, este o încântare, ne-a plăcut tare mult și a fost revelatoare pentru noi în multe feluri. Să zicem că acolo ni s-au așezat lucrurile prima oară de la întoarcerea din Asia de SE.

11. Vama Veche. Cortul Terapeutic, cel pentru care am ajuns în Vamă anul acesta, a fost unul dintre cele mai faine proiecte la care am participat până acum și care m-a îmbogățit cu experiențe, trăiri și autodescoperiri, cu oameni faini și energie. Vama Veche, un loc despre care se spun multe și care se schimbă de la an la an. Eu am fost a patra oară acolo și pot spune că de fiecare dată a fost diferit, dar mereu mi-a plăcut.

Acesta este primul an fără o vizită în Italia, nu știu cum de ne-a scăpat, dar remediem în 2019. 🙂

Sperăm să vă folosească acest articol despre inspirație. Despre ce am recomandat în 2017 puteți citi aici.

Voi pe unde v-ați plimbat anul acesta și ce v-a plăcut?

Pentru a primi articole despre călătoria noastră te poți înscrie aici.

Dacă nu ai descărcat încă e-book-ul nostru gratuit, Călătorește în siguranță, te invităm să accesezi butonul de mai jos și să urmezi pașii.

Călătorește în siguranță

Descarcă e-book

Ne poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Vrei să beneficiezi de reduceri la servicii pentru călătorie? Accesează aici pagina noastră de resurse și bucură-te de oferte la cazare, transport aerian și terestru.

Călătorii frumoase,

Ancuța


6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Andrada spune:

  Ce an plin ați avut!

  Sentimente mixte am avut și eu însă despre Singapore unde a trebuit să mă întorc pentru a doua oară ca să îmi placă. 🙂

  Mie mi-au plăcut Londra și Sicilia super mult anul acesta.

  Ce planuri aveți pentru 2019? 🙂

  1. Ancuta spune:

   Da, nici noi nu ne-am dat seama în câte locuri am fost până ce nu le-am așternut pe hârtie. 🙂 Păi anul acesta, realist vorbind, vom sta mai mult prin Europa. Avem în plan Paris, Londra, Italia (oriunde) și am vrea și noi în Sicilia. Eu sper să ajungem și în Turcia. Cât suntem în Bali ne gândim să ne facem un plan de călătorie pe anul viitor, că la cum sunt weekendurile de încărcate deja, ar fi bine să știm când mergem. Voi? 🙂

 2. Irina spune:

  În bali am ajuns și noi în 2017. Ne doream sa mergem iar în 2019, dar un bebe mic ne-a dat planurile peste cap. Ne-a plăcut enorm…
  În 2018, ne-am amăgit doar cu o Vama și o săptămână în Valencia. Nu a mai fost la fel ca înainte cu țițilitorul după noi, însă ne-am adaptat. Încă ne gândim dacă avem curaj sa mergem măcar pana în Thailanda cu el la anul în toamna iarna. Încă e mic. E complicat. Altfel, acum cautam bilete pentru creta. Am văzut ca au băgat cei de la Ryan air zbor direct din aprilie. O nebunie!!!

  1. Ancuta spune:

   Bună Irina,
   În Bali sunt mulți oameni cu copii mici, începând de la câteva luni, dar desigur, depinde de la caz la caz. 🙂
   Vă dorim să găsiți varianta care vi se potrivește cel mai bine.
   Călătorii frumoase și un an așa cum vă doriți!
   A&C

 3. Da, sunt frumoase locurile prin care ati fost ]n 2018. In afară de Penang le-am văzut și eu pe toate. Anul acesta l-am început și eu, în ianuarie cu Siem Reap, Cambogia, o haltă de o zi la Hong Kong (am stat o săptămână în alt an), Luang Prabang, Laos. A urmat Astana, Kazahstan și apoi, în mai, circuitul Slovenia, Germania (zona Stuttgart) și câteva zile în Tirol, Austria. Călătoria cea mai frumoasă (solo) am făcut-o în Vietnam, două săptămâni. Toamna, o săptămână în Pelion, Grecia (a doua oară) și 2 zile la Karpenisi, la munte.

  Anul viitor de călătoreală îl încep în martie, la Matera, Italia (este capitală culturală europeană în 2019, ca noi – Timișoara – în 2021). In rest, mai vedem, am câteva idei/dorințe dar nimic nu e încă bătut în cuie.

  An Nou fericit, cu multe călătorii!

  1. Ancuta spune:

   Sună bine! 🙂
   Călătorii frumaose spre destinațiile pe care le ai în plan.
   Un an nou așa cum îți dorești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.